top of page
Search
  • KSUteam

Live-in Community

Updated: Sep 15, 2022

Een studentenleefgemeenschap

binnen Katholieke Studenten Utrecht

De WKSU is een leefgemeenschap voor studenten die kiezen om samen een thuis te vormen tijdens hun studietijd, het leven in te gaan en het katholieke geloof te delen, te beleven en te verdiepen. En zo, zoals St. Johannes-Paulus II tot jongeren zei: de stad van God te bouwen, binnen de stad van de mens.


Waarom zou je ervoor te kiezen tijdens je studie bij de WKSU te wonen? Je studie is niet alleen maar een tijd van academisch leren. Het kan ook een tijd zijn om na te denken over keuzes en diepere levensvragen, God, de Kerk en je geloof in Jezus. Verder ben je ook bezig met vriendschappen maken en leer je met veel andere mensen samen te leven en/of werken. Daarnaast ontdek je veel over hoe je wil leven. Kortom, in je studententijd gebeurt er heel veel in je hoofd, hart en leven buiten je studie om! Het kan heel erg fijn en waardevol zijn om, op deze momenten, in een omgeving te zijn waarin je niet de enige bent die met zulke vragen bezig is. Waar deze vragen gedeeld en besproken kunnen worden, waar er voor gebeden kan worden, en waar er ook vorming te vinden is voor onderwerpen en levensvragen die niet binnen je studie vallen. Zo kan je samen met een tiental studenten een gemeenschap vormen en veel voor elkaar betekenen. Vragen en uitdagingen krijgen hier de kans om plekken te worden van antwoord en groei. En als dat niet overtuigend genoeg is, is het ook gewoon erg leuk om samen te zijn!


Wat zijn de kernelementen van het leven in een studenten leefgemeenschap bij de KSU?

  • Werken aan je studie

  • Leven in een leuke gemeenschap met andere katholiekestudenten

  • Verdieping in je katholieke geloof en leven

  • Leven in het hart van de Katholieke Studenten Utrecht

  • Gezelligheid met anderen studenten

Hoe kan ik meer te weten komen over de WKSU?

Neem dan contact met ons op! We vinden het erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen en je de WKSU en rest van de KSU te laten zien. Als je de KSU nog niet kent, kan je een email sturen naar info@ksutrecht.nl¸of op donderdagavond langskomen bij onze wekelijkse studentenavond. Voor meer informatie over onze avonden en andere activiteiten kan je op onze facebookpagina kijken of naar de agenda op de homepage van deze website.

226 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page